Tips van Henk
“Zelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk met de verschillende vissoorten uit ons assortiment. In dit recept maken we gebruik van saku (tonijn), zalm en Ebi (garnaal), maar u kunt ook Mongo ika (inktvis), Tako (octopus) of Hamachi (yellowtail) voor gebruiken. ”
Dit heb je nodig:
-
- 150 gram Saku (sushi tonijn filet)
- 1 tray Zalm filet zonder vel
- 1 tray Mongo ika
- 1 tray Ebi
- 1 tray Tako
- 100 gram Hamachi
- Sushi rijst
- Wasabi
Stap voor stap aan de slag
Stap 1
Snij de vis in dunne reepjes, ongeveer zo dik als een vinger.
Stap 2
Leg het norivel met de glanzende kant omlaag op de sushimat.
Stap 3
Verdeel de sushirijst over het vel. Laat daarbij aan de bovenzijde een randje van 2,5 centimeter vrij.
Stap 4
Leg in het midden van de rijst een reepje rauwe vis (horizontaal). Rol de ingrediënten met behulp van het matje stevig maar niet te strak op; begin bij de vrije rand aan de bovenzijde, en zorg dat de rijst er niet aan de uiteinden uit komt.
Stap 5
Haal de sushirol van het matje en snij hem in 8 gelijke stukjes.
Stap 6
Serveer de sushi en geef de sojasaus, de ingemaakte gemberwortel en de wasabi er apart in kommetjes bij. Hier kan de sushi dan ingedoopt worden.
Tips van henk