Tips van Henk
“Dit is een schitterend recept voor in de herfst! De bereidingstijd is slechts 30 minuten, dus het is ook prima geschikt om een keer doordeweeks klaar te maken. In plaats van doradefilet kunt u ook zeebaars gebruiken.”
Benodigdheden:
- 4 Dorade filets
- 200 gram champignons
- 150 gram risottorijst
- 1 liter bospaddestoelen bouillon
- 20 gram boter
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 glas glas witte wijn
- 1 teen knoflook
- 2 eetl rozemarijn, fijngehakt
Aan de slag
Stap 1: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Voeg de gesnipperde rode ui en de risottorijst toe.
Stap 2: Bak dit gedurende 2 tot 3 minuten. Zodra de risotto begint te knisperen, doet u de witte wijn en de rozemarijn in de pan.
Stap 3: Wanneer de wijn bijna helemaal verdampt is, schenkt u het grootste deel van de bouillon bij de risotto. Breng direct op smaak met peper en zout, zodat alles goed in de rijst kan trekken.
Stap 4: Zodra u ziet dat de risotto te droog wordt, voegt u er weer een scheutje bouillon aan toe.
Stap 5: Na ongeveer 5 minuten doet u de knoflook erbij. Roer het geheel goed door.
Stap 6: Als de risotto bijna 10 minuten op staat, verhit u een andere pan. Strooi wat zeezout over de vis heen, haal hem door de olijfolie en bak hem op de huid.
Stap 7: Voeg de champignons aan de vis toe en dek hem af met een deksel.
Stap 8: Zodra de vis er glazig uit begint te zien, kunt u het vuur uitdraaien. De risotto zou nu (na 15 minuten op het vuur) ook klaar moeten zijn. Roer hier nog een klontje boter doorheen.
Stap 9: Schep de risotto op de borden en leg de vis eroverheen.
Tips van henk