Informatie
Recept van de week
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de witlof in de lengte. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 8 min. beetgaar. Leg de witlof op de bolle kant in een ingevette ovenschaal (inhoud 2 l). Leg de makreelfilets op de witlof. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
- Meng de slagroom met de kaas, de kruiden en peper naar smaak. Schenk het room-kaasmengsel over de makreelfilets.
- Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Tip
Vervang voor een slankere ovenschotel de slagroom door kookroom light (flesje 250 ml).
Ingrediënten
- 500 g verse makreelfilets
- 800 g witlof
- 2 el olijfolie
- 200 ml slagroom
- 125 g geraspte belegen kaas
- 2 tl gedroogde provençaalse kruiden
Recept van de week