Informatie
Recept van de week
Er gaat niets boven een Aziatische maaltijd die ook nog eens snel klaar is. De extra zwarte bonen zijn optioneel, maar zeker een goede toevoeging. De bonen zijn gefermenteerd en geven extra umami aan het gerecht. Ze zijn verkrijgbaar bij de toko of online.
Bereiding
- Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer er een klein beetje olie door en zet weg tot later gebruik.
- Meng de komkommer stukjes met de rode ui snippers, rawit ringetjes, de suiker en de de witte wijnazijn. Bestrooi de komkommer met wat zout, roer alles goed door en zet weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Vraag je visboer eventueel om de mul schoon te maken.
- Leg de mul in een ovenschaal en kerf de vis aan de zijkanten 3 keer in. Schenk de Black Bean Sauce over de vis. Bestrooi de vis met de zwarte bonen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Zet de vis in de oven en bak de vis in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grote. Serveer met de rijstnoedels en de zoet zure pittige komkommer.
Ingrediënten
- 4 rode mul
- 1 flesje Black bean sauce
- 1 el gefermenteerde zwarte bonen van de Toko, optioneel
- 6 snack komkommertjes of 1 grote komkommer, in stukjes of schijfjes gesneden
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 rawit kleine hete peper, in ringetjes gesneden
- 2 el suiker
- 4 el witte wijnazijn
- Beetje zout
- Rijstnoedels voor erbij
Recept van de week