Informatie
Recept van de week
Pocheren is het garen van voedsel in vocht net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, maar vis leent zich hier ook uitstekend voor. Probeer het eens met dit recept van rogvleugel. Lekker met aardappelpuree met spinazie.
Bereiding
- Verwarm de melk en bouillon, tot nét tegen de kook aan.
- Bestrooi de rogvleugels met zout en peper en leg in het kookvocht. Pocheer de vis 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege. De vis is gaar als het vlees wit en stevig is en makkelijk van de graat komt.
- Maak aardappelpuree en mix die met de geslonken en uitgeknepen spinazie
- Serveer de stamppot in een diep bord. Daarop gaat de vis en wat van het kookvocht. Daarom heen gaat de rauwe zeekraal en de Hollandse garnalen. Garneer met een partje citroen.
Ingrediënten
- 2 rogvleugels, schoongemaakt door de visboer
- 500 ml visbouillon, zelfgemaakt of van een blokje
- 600 ml halfvolle melk
- 75 g zeekraal
- 75 g Hollandse garnalen
- zout en peper
- citroenpartjes
Recept van de week