Informatie
Recept van de week
Als je hier niet wild van wordt dan weten wij het ook niet meer… Wilde Alaska zalm uit de oven. Als je het gerecht ziet wil je het spontaan aanvallen met je bestek. Vanavond eet je dit hoofdgerecht!
Bereiding
- De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius, heteluchtoven 130 graden Celsius, gasoven stand.
- Giet een eetlepel olie in een ovenschaal en leg de diepvrieszalm erop.
- Doe de couscous in een grote kom en giet de hete groentebouillon, sinaasappelschil en sinaasappelsap erbij. Laat dit 10 minuten wellen. Voeg de rozijnen, abrikozen, amandelen of pistachenoten, pijnboompitten, specerijpoeder en rozemarijn of tijm toe aan de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel over de zalm en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak dit in het midden van de oven voor 45 minuten. Verwijder dan de folie en leg de sinaasappelpartjes en rozemarijntakjes er boven op. Zet het voor 10–15 minuten terug in de oven.
Tip
Als je ontdooide zalm gebruikt dan is de baktijd 30 minuten.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 600 g wilde Alaskaanse zalmfilet, aan 1 stuk, bevroren
- 100 g couscous
- 150 ml warme groentebouillon
- fijngeraspte schil en sap van 1 sinaasappel
- 50 g rozijnen
- 50 g gedroogde abrikozen, gesneden
- 50 g gedroogde cranberries
- 25 geblancheerde amandelen of pistachenoten
- 25 g pijnboompitten
- 1 tl ras-el-hanout specerijpoeder
- 2 tl verse rozemarijn of tijm, gehakt
- 1 sinaasappel, in plakjes
- zout en peper
Recept van de week