Informatie
Recept van de week
Gestoofde forel met bieslooksaus, deze forel wordt in de oven gestoofd met witte wijn en boter. De forel smaakt op deze manier erg zacht en lekker!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
- Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel (de schaal kan ook met aluminiumfolie afgedekt worden).
- Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.
Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Ingrediënten
- 4 stukken forelfilet (150 g)
- 50 g boter
- ½ dl droge witte wijn
- 1 zakje roomsaus (Knorr)
- 2 el bieslook
- zout en peper
Recept van de week