Nieuws

heekrecept
16 jan

Recept van de week: Heek met serranoham en sherrysaus

Vist je dat? Heek wel twee meter lang kan worden en vooral geliefd is in het zuiden van Europa? Heek is een ware traktatie en is een zeer smaakvolle vis met zacht vlees. Eet dit heerlijke visje met serranoham en sherrysaus. Eet smakelijk! Ingrediënten 4 heekfilets in moten van circa 200 g 8 plakken serranoham olijfolie --- Voor de saus : 6 el sherry PX...

arnhem-bridge-by-night_Slide-vervolg
18 dec

Kerstbestellijst Arnhem markt downloaden

In het onderstaande bestand kan u de kerstbestellijst downloaden voor de markt in Arnhem Deze lijst kan u per mail versturen naar order@vishandel.nl Even bellen kan natuurlijk ook, 033-2544677. Wij ontvangen uw kerstbestelling graag uiterlijk voor donderdag 21 december. Wij wensen u smakelijke kerstdagen en een gezond 2018! bestellijst MARKTEN kerst 2017 1

tartaar heilbot
14 nov

Recept van de week: Tartaar van heilbot en tonijn met sinaasappelmayonaise

Ingrediënten 250 gram verse heilbot - 250 gram verse tonijn - 3 sinaasappels - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel witte wijn azijn - 1 eidooier - Zout en peper - 2 dl zonnebloemolie - 2 eetlepels kappertjes - 2 eetlepels fijngehakte dragon - 1 eetlepel fijngehakte bieslook - 15 gram dille -10 cornichons, in plakjes - Provençaals zeezout - 3 eetlepels olijfolie Bereiding Pers...

kerstbestelling
09 nov

Voorkom teleurstelling, denk alvast aan uw kerstbestelling

Het duurt nog even voordat het zover is. Maar de kerst staat volgende maand al weer voor de deur. De voorbereidingen in menig keuken zijn daarom al gestart. Denk hierbij ook even aan uw visleverancier. We kunnen u helpen bij het samenstellen van uw menu en adviseren u over de verkrijgbaarheid van producten en trends op visgebied rond de kerst. Wees er op tijd bij. Regeren is...

20681611395_4200326ecf_k
16 okt

Recepten: Bretonse vissoep met wijting

Ingrediënten 400 g wijtingfilets, in grove stukken 2 uien 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes 1 el geraspte citroenschil 1 venkelknol 2 el olie 6 draadjes saffraan 1 el gehakte of gedroogde tijm 4 dl visbouillon (tabletten) Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje Bereiding Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes. Verhit in een grote pan...

20494962529_d5c888532b_k
20 sep

Recept van de week: Griet uit de oven met witte wijnsaus

Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sjalot, wortel, courgette, knolselderij, prei en bladselderij heel fijn. Verdeel de sjalot over een ingevette ovenschaal, leg de visfilets erop en kruid met peper en zeezout. Voeg de visbouillon en wijn toe en zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de vis om en laat nog 5 minuten garen....

20655336026_c4d7956d60_k
08 sep

Recept van de week: Dorade met venkel

Een heerlijk pakketje vis met venkel. Door de hele vis te bereiden in de oven smaakt deze dorade nog lekkerder. En je maakt het pakketje lekker fris met de sinaasappelschilletjes die hierin zitten verwerkt. Laat de dorades schoonmaken en schubben. Verwarm de oven voor op 210 °C. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een...

20672238872_c17b36d8a0_k
22 aug

Recept van de week: Zeetong met ansjovisboter

Bereiding Verhit de geklaarde boter in een koekenpan. Wentel de zeetongen door de bloem, schud het overtollige eraf en leg ze met het vel omlaag in de pan. Bak de vissen vervolgens 2 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten. Smelt de ongezouten boter in een steelpan (laat niet kleuren). Los hierin de ansjovisfilets op, voeg het citroensap toe en roer...

20681457325_e3b88b6005_k
14 aug

Recept van de week: Fusion tonijn niçoise salade

Snijd de aardappeltjes een of twee keer door en kook ze gaar. Kook de haricots verts beetgaar in een kleine 10 minuten. Kook de kwarteleitjes 1,5 tot 2 minuten, pel ze onder de koude kraan en halveer ze. Maak een dressing door alle ingrediënten met elkaar te vermengen met de staafmixer. Meng alle groenten, de olijven en de ui met een deel van de dressing...

sardien bbq
24 jul

Recept van de week: Sardientjes van de BBQ

Type gerecht: BBQ gerecht Bereidingstijd: 10 - 20 min Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Bereiding Snijd de courgette en aubergine in plakken. Meng voor de marinade de rode peper, knoflook, 0,5 deciliter olijfolie en citroensap met wat zout in een staafmixerbeker en verdeel dit over de sardientjes. Laat een uurtje marineren in de ijskast. Besmeer de plakken courgette en aubergine met de rest van...

20060681253_32545fe250_k
17 jul

Recept van de week: Tarbot met sinaasappelboter, knolselderijpuree en kokosmelk

Type gerecht: Voorgerecht Bereidingstijd: 45 - 60 min Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen Bereiding Snijd de bieslook fijn. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sinaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel. Verwarm de knolselderijpuree, kruid met peper en zout en meng er de kokosmelk door. Bak...

pasta hollandse garnalen
10 jul

Recept van de week: Pasta met Hollandse garnalen en groene groenten

Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 10 - 20 min Verkrijgbaarheid: Goed Aantal personen: 4 personen   Bereiding Snijd de sjalotjes in halve ringen. Kook de penne al dente en spoel af onder de koude kraan. Meng de citroensap en rasp met de zure room en breng op smaak met zout en peper. Fruit de sjalot in de roomboter, voeg erwtjes en haricots verts toe en laat...