blog-post-img-3095

Recept van de week: Tartaar van heilbot en tonijn met sinaasappelmayonaise

Ingrediënten

  • 250 gram verse heilbot – 250 gram verse tonijn – 3 sinaasappels – 1 eetlepel mosterd – 1 eetlepel witte wijn azijn – 1 eidooier – Zout en peper – 2 dl zonnebloemolie – 2 eetlepels kappertjes – 2 eetlepels fijngehakte dragon – 1 eetlepel fijngehakte bieslook – 15 gram dille -10 cornichons, in plakjes – Provençaals zeezout – 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Pers 2 sinaasappels uit, laat het sap inkoken tot een stroperige massa en laat afkoelen. Roer met de mixer de eidooier los met de mosterd, zout, peper, azijn en de sinaasappelsiroop. Voeg al kloppend, druppelsgewijs en later in dun straaltje, de olie toe en klop tot een homogene massa ontstaat. Breng de mayonaise op smaak met zout en zet koel weg tot gebruik.
  2. Snijd de tonijn en de heilbot in zeer kleine blokjes en houd de vissoorten gescheiden. Haal de dunne, gekleurde schil (zeste) van de sinaasappel die over is. Meng kappertjes, dragon, bieslook en cornichons door elkaar. Verdeel de ene helft door de tonijn en de andere helft door de heilbot. Voeg per vissoort 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met het Provençaals zeezout en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Maak met behulp van een garneerring een timbaaltje van de tonijn met daarbovenop de heilbot. Besmeer de bovenkant met de sinaasappelmayonaise en druppel er een beetje omheen. Garneer elk timbaaltje met een takje dille en de zestes en serveer het geheel met brood.
Heinen & Koelewijn BV
Ansjovisweg 34
3751 BL Spakenburg
Mail: info@vishandel.nl
Tel. 033 - 2544677
Fax. 033 - 2985191

Aanbiedingen particulier

Er zijn momenteel geen aanbiedingen op het particulier gedeelte